Stratejik Amaç ve Hedeflerimiz

 
 Stratejik Amaç ve Hedeflerimiz  

Amaçlar – Hedefler ve Performans Göstergeleri

Amaç Hedef Performans Göstergeleri
1 Araştırma ve inovasyona dönük süreçlerin ve kapasitenin geliştirilmesi 1.1 Proje Üretme Kültürünü Geliştirmek ve Yaygınlaştırmak 1.1.1 BAP projelerindeki lisansüstü̈ bursiyer sayısı (MSKÜ 1.1.3)
1.1.2 Proje Geliştirme ve Yönetimi dersine kayıtlı öğrenci sayısı (MSKÜ 1.1.4)
1.2 Bilimsel Yayınların Sayı, Etki ve Erişilebilirliğini Arttırmak 1.2.1 SCI, SSCI ve AHCI kapsamında taranan dergilerdeki yayın sayısı (MSKÜ 1.2.1; YÖKAK 4.1)
1.2.2 SCI, SSCI, AHCI kapsamı dışındaki uluslararası alan endekslerinde taranan yayın sayısı (MSKÜ 1.2.2)
1.2.3 Ulakbim TR dizin yayın sayısı (MSKÜ 1.2.4)
1.2.4 Q1 Yayın Sayısı (YÖKAK 4.5)
       
2 Eğitim ve öğretim süreçlerinin iyileştirilerek mezun niteliğinin arttırılması 2.1 Eğitim Programlarının Kalite Ve İhtiyaçlara Yanıt Verme Boyutunu İyileştirmek 2.1.1 Öğrencilerin kayıtlı oldukları bölüm/programa ilişkin genel memnuniyet düzeyi (MSKÜ 2.1.4)
2.1.2 Mezun olan doktora öğrenci sayısı (YÖK A.1; YÖKAK 1.20)
2.1.2 Mezun olan yüksek lisans öğrenci sayısı (YÖKAK 1.19)
2.1.4 Uluslararası sempozyum, kongre veya sanatsal sergi sayısı (YÖK A.3)
2.1.5 Erişilebilen ders bilgi paketi oranı (YÖK A.7; YÖKAK 3.1)
2.1.6 Doktora öğrenci sayısı / Toplam öğrenci sayısı (YÖKAK 3.19)
2.1.7 Disiplinlerarası tezli yüksek lisans program sayısı (YÖKAK 3.7)
2.1.8 Disiplinlerarası tezsiz yüksek lisans program sayısı (YÖKAK 3.8)
2.1.9 Disiplinlerarası doktora program sayısı (YÖKAK 3.9)
2.2. Kariyer Planlama Desteği Ve Akademik Danışmanlık Sürecini Geliştirip Yaygınlaştırarak Öğrencilerin Akademik Ve Bireysel Gelişimlerini Güvence Altına Almak 2.5.1 Düzenlenen kariyer etkinliği sayısı (MSKÜ 2.5.1)
2.3.2 Kariyer desteği hizmetlerinden faydalanan öğrenci sayısı (MSKÜ 2.5.3)
2.3.1 Akademik destek ve danışmanlığa ilişkin genel memnuniyet düzeyi (MSKÜ 2.5.4)
       
3 Kurumsal kalite, kurumsal yönetim ve yapının geliştirilmesi 3.1 Kurumsal Aidiyeti Geliştirmek 3.1.1 Personelin aidiyet düzeyi (MSKÜ 3.1.1)
3.1.2 Öğrenci memnuniyetini geliştirmeye yönelik düzenlenen yüz yüze toplantı (odak grup vb.) sayısı (MSKÜ 3.1.3)
       
4 Topluma hizmet alanında kapsam ve etkinin geliştirilmesi 4.1 Toplumun Sosyal ve Ekonomik Gelişimine Katkıda Bulunan Araştırma Projelerinin Sayısını Artırmak 4.1.1 Kamu veya özel sektör işbirliği ile gerçekleştirilen araştırma proje sayıları (MSKÜ 4.1.2)
4.2 Üniversitenin Bilim, Kültür, Sanat ve Spor İle İlgili Etkinliklerinde Topluma Dönük Yüzünün Geliştirilerek Sosyal Yaşama Katkının Artırılması 4.4.1 Sosyal sorumluluk projesi sayısı  (MSKÜ 4.4.1; YÖK E.1)
4.4.2 Dezavantajlı gruplara yönelik sosyal entegrasyona ilişkin faaliyet sayısı (MSKÜ 4.4.2; YÖK E.5.1)
4.4.3 Kamu kurumları ile birlikte yürütülen proje sayısı (YÖK E.4)
 
 

Stratejiler

Amaç Hedef Stratejiler
1 Araştırma ve inovasyona dönük süreçlerin ve kapasitenin geliştirilmesi 1.1 Proje Üretme Kültürünü Geliştirmek ve Yaygınlaştırmak Lisansüstü tezlerin BAP tezi olarak yapılmasına teşvik olmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak.
Proje Geliştirme ve Yönetimi dersine öğrenci katılımını teşvik etmek.
1.2 Bilimsel Yayınların Sayı, Etki ve Erişilebilirliğini Artırmak Doktora öğrencilerinin tez savunmasına girilebilmesi için belirlenen yayın kriterlerinin sayısını arttırmak.
Enstitümüz akademik personeli tarafından en az bir adet SCI, SSCI ve AHCI kapsamında taranan dergilerdeki yayın yapılmasını sağlamak.
Enstitümüz akademik personeli tarafından en az 4 adet SCI, SSCI, AHCI kapsamı dışındaki uluslararası alan endekslerinde taranan yayın yapılmasını sağlamak.
Enstitümüz akademik personeli tarafından en az 1 adet Q1 yayın yapılmasını sağlamak.
       
2 Eğitim ve öğretim süreçlerinin iyileştirilerek mezun niteliğinin arttırılması 2.1 Eğitim Programlarının Kalite Ve İhtiyaçlara Yanıt Verme Boyutunu İyileştirmek Öğrencilerin kayıtlı oldukları bölüm/programa ilişkin genel memnuniyet düzeylerini her dönem sonunda kontrol etmek.
Doktora ve yüksek lisans mezun sayısını arttırabilmek için bürokrasiyi azaltıcı ve tez yazımını kolaylaştırıcı tedbirler almak.
Uluslararası lisansüstü öğrenci sempozyumu düzenlemek.
Erişilebilen ders bilgi paketi oranını arttırmak.
Yeni yüksek lisans ve doktora programlarının açılmasını sağlamak için anabilim dalları ve bilim dalları ile temas halinde olmak ve onları cesaretlendirmek.
Disiplinlerarası tezli ve tezsiz yüksek lisans ile doktora programlarının açılabilmesi için anabilim dalları ve bilim dalları ile temas halinde olmak ve onları cesaretlendirmek.
2.2. Kariyer Planlama Desteği Ve Akademik Danışmanlık Sürecini Geliştirip Yaygınlaştırarak Öğrencilerin Akademik Ve Bireysel Gelişimlerini Güvence Altına Almak Kariyer etkinlikleri düzenlemek.
Kariyer desteği hizmetlerinden faydalanan öğrenci sayısını arttırmak.
Akademik destek ve danışmanlığa ilişkin öğrencilerin genel memnuniyet düzeyini her dönem sonunda belirlemek.
       
3 Kurumsal kalite, kurumsal yönetim ve yapının geliştirilmesi 3.1 Kurumsal Aidiyeti Geliştirmek Personelin aidiyet düzeyini 6 ayda bir ölçmek.
Öğrencilerin Enstitüye ilişkin genel memnuniyet düzeylerini her dönem sonunda belirlemek.
Öğrenci memnuniyetini geliştirmeye yönelik düzenlenen yüz yüze toplantı sayısını arttırmak.
       
4 Topluma hizmet alanında kapsam ve etkinin geliştirilmesi 4.1 Toplumun Sosyal ve Ekonomik Gelişimine Katkıda Bulunan Araştırma Projelerinin Sayısını Artırmak Kamu veya özel sektör işbirliği ile gerçekleştirilen araştırma proje sayılarının artmasını sağlamak.
4.2 Üniversitenin Bilim, Kültür, Sanat ve Spor İle İlgili Etkinliklerinde Topluma Dönük Yüzünün Geliştirilerek Sosyal Yaşama Katkının Artırılması Sosyal sorumluluk projelerinin sayısını arttırmak.
Dezavantajlı gruplara yönelik sosyal entegrasyona ilişkin faaliyet sayısını arttırmak.
Kamu kurumları ile birlikte yürütülen proje sayısını arttırmak.