2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Eğitim Başvuru Değerlendirme Sonuçları

T.C. Uyruklu Doktora ve Yüksek Lisans Giriş Sınavı Değerlendirme Sonuçları

Tezsiz Yüksek Lisans Değerlendirme Sonuçları

Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Uluslararası Öğrenci Başvuru Sonuçları

ENSTİTÜMÜZ ANABİLİM DALLARININ DOKTORA VE TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA KESİN KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE

Öğrenci ve Akademik Danışman Rehberinden kayıt işlemleri için gerekli adımları takip edebilirsiniz.

1-Kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, aşağıda yer alan tabloda belirtilen tarih aralığında https://obs.mu.edu.tr/oibs/ina_app/ adresinden kayıtlarını çevirimiçi (online) yapacaklardır.
Kayıt sistemine giriş yapabilmek için ön kayıt sırasındaki e-posta adresi ve şifre kullanılmalıdır.
Online kayıt esnasında evrakların teslimi ile ilgili taahhütnameyi öğrencilerimizin onaylamaları gerekmektedir.

2- Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.

3- Kayıt tarihleri ve diğer bazı önemli bilgiler:

ÖNEMLİ TARİHLER:
Asıl Listeden Yeni Öğrenci Kayıtları: 23-24 Temmuz 2024
Yedek Listeden Yeni Öğrenci Kayıtları: 25-26 Temmuz 2024
Kayıt Yenileme ve Ders Kayıtları: 16-20 Eylül 2024
Ders Değiştirme ve Bırakma: 23-27 Eylül 2024
Dersler 23 Eylül 2024 tarihinde başlayacaktır.
ULUSLARARASI ASIL LİSTEDEN ÖĞRENCİ KAYITLARI: 23 Temmuz-25 Eylül 2024 yapılacaktır.

4-Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin  “aktivasyon.mu.edu.tr”   adresinden Eğitim Bilimleri Enstitüsü altındaki yerleştikleri Anabilim Dalı ve ilgili programı (tezli yüksek lisans) seçip e-posta adresi ve şifre belirleme işlemlerini gerçekleştirerek öğrenciliklerini aktive etmeleri gerekmektedir.
Öğrenciler, Kesin Kayıtta İstenilen Resmi ve Geçerli Evrakları 04 Ekim 2024 tarihine kadar Enstitümüze teslim etmek zorundadırlar. İstenilen evraklar aşağıda belirtilmiştir.

Kesin Kayıtlarda İstenilen Belgeler: ( en geç 04 Ekim 2024 tarihline kadar Enstitüye teslim edilecektir.)
1- Mezuniyet Belgesi veya diploma aslı veya noter onaylı örneği
2- Transkript aslı veya noter onaylı örneği
3- ALES Sonuç Belgesi
4- Askerlik Durum Belgesi aslı veya noter onaylı örneği
(Bakaya veya mahkemesi devam ediyor ibaresi bulunanların kayıtları yapılmayacaktır.)
5- İkametgah Belgesi
6- Yabancı Dil Belgesi (YDS, ÜDS, KPDS ve Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal ve uluslararası yabancı dil bilgi düzeyi belirleme sınavları)(Yabancı Dil Belgesi isteyen ilgili anabilim dalı öğrencileri ve tüm Doktora öğrencileri için)
7- Kimlik Fotokopisi
NOT : İstenen belgeler içerisinde e-devlet üzerinden alınabilecek olanlar da kabul edilecektir.

- Öğrenim ücreti ödemesi gereken öğrencilerimiz öğrenim ücretlerini Enstitümüzden öğrenci numaralarını öğrenerek Ziraat Bankası üzerinden yatıracaklardır.

Yukarıdaki kesin kayıt için istenen belgelerin; çevrimiçi-online kesin kayıtta onay verilen taahhütnameye istinaden
04 Ekim 2024 tarihine kadar Enstitüye teslim edilmesi gerekmektedir.

- Tezli Yüksek Lisans Programlarına kesin kayıt yaptıran adaylar, danışman olarak tercih edecekleri üç (3) öğretim üyesini öncelik sırasına göre belirleyerek danışman belirleme formunu doldurmalıdırlar. Danışman belirleme formu aşağıda kurumsal mail adresi verilen ilgili programın bilim dalı başkanına mail yolu ile iletilmelidir.

Danışman danisman belirleme formu için tıklayınız.
** Danışman belirleme formunu ilgili bölümlerini doldurduktan sonra kayıt tarihleri arasında mutlaka ilgili Bilim Dalı Başkanının kurumsal mailine gönderiniz.

Eğitim Yönetim Bilim Dalı                                    Prof.Dr. Ahmet DUMAN                               aduman@mu.edu.tr
Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı             Prof.Dr. Hasan ŞEKER                                 hseker@mu.edu.tr
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı     Prof.Dr. Atılgan ERÖZKAN                        atilgan@mu.edu.tr
Fen Bilgisi Eğitimi Bilim Dalı                Doç. Dr. Muhammet M. ALPASLAN                 mustafaalpaslan@mu.edu.tr